Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
bułka (czerstwa)1 sztuk
śmietana 100 mililitrów
dorsz 300 gramów
jajka 1 sztuk
koperek 1 pęczek
bułka tarta 100 gramów
olej według uznania
jogurt naturalny 200 gramów
majonez 100 gramów
cytryna 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:W
śmietanie namoczyć czerstwą
bułkę i zmielić razem z
rybą. Dodać
jajko i pół pęczka posiekanego
koperku, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Z masy uformować kotlety, obtoczyć je w
bułce tartej i usmażyć na złoty kolor.
Majonez wymieszać z
jogurtem i pozostałym posiekanym
koperkiem, doprawić do smaku
sokiem z cytryny,
sola oraz
pieprzem. Hamburgery podawać w
bułce z sosem
koperkowym i ulubionymi dodatkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: