ßßß Cookit - przepis na Hamburgery rybne z sosem koperkowym

Hamburgery rybne z sosem koperkowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
bułka (czerstwa)1 sztuk
śmietana 100 mililitrów
dorsz 300 gramów
jajka 1 sztuk
koperek 1 pęczek
bułka tarta 100 gramów
olej według uznania
jogurt naturalny 200 gramów
majonez 100 gramów
cytryna 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
W śmietanie namoczyć czerstwą bułkę i zmielić razem z rybą. Dodać jajko i pół pęczka posiekanego koperku, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Z masy uformować kotlety, obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć na złoty kolor. Majonez wymieszać z jogurtem i pozostałym posiekanym koperkiem, doprawić do smaku sokiem z cytryny, sola oraz pieprzem. Hamburgery podawać w bułce z sosem koperkowym i ulubionymi dodatkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11386/Hamburgery-rybne-z-sosem-koperkowym