Wykonanie
Składniki:
mięs o na gulasz z dzika
sałata masłowa i
Lollo bianco i
lollo rossoroszponkaruk ola
owoce granatuziemniakiszparagipomidorki koktajloweMarynata do dzika :0,25 litra czerwonego
wytrawnego wina0,10 litra
octu winnego 3 ząbki
czosnku (utarty z
solą) lub 1 łyżeczka
czosnku granulowanego 1 łyżeczka
cukru 1 szt.
goździk 1/2 łyżeczki mielonego
imbiru 1/2 łyżeczki ziaren jałowca (rozgniecionych) 1/2 łyżeczki
kolendry 1/2 łyżeczki
rozmarynu 1/2 łyżeczki
tymianku 1 łyżka
majeranku 2 szt.
liści laurowych 4 ziarna
ziela angielskiego 1 łyżeczka
czarnego pieprzu (grubo mielony lub roztarty w moździerzu) 1/4 litra
wody Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Zagotować, (lecz nie gotować), odstawić i ochłodzić.Przepis na marynatę do dzika pochodzi ze strony kolo32.pl.
Sos czosnkowy:mały
jogurt grecki naturalny4 ząbki
czosnkusól,
pieprzWszystkie składniki blendujemy na gładką masę.Przygotowanie:1.
Mięso myjemy i wkładamy do marynaty na kilka godzin.2.
Mięso smażymy na rozgrzanej patelni, podlewając marynatą co jakiś czas.3.
Ziemniaki i
szparagi dusimy na
maśle.4.
Sałaty,
rukolę,
roszponkę,
pomidorki i
owoce granatu mieszamy, doprawiamy
oliwą,
solą i
ziołami.5. Usmażone
mięso kroimy i polewamy
sosem czosnkowym.
Smacznego! :)