Wykonanie
Czasem nachodzi człowieka na coś innego... Tym razem mieliśmy ochotę na hot - dogi :) No i są! Choć niecodzienne i nie klasyczne. Bez
ketchupu... a za to z domowym
sosem czosnkowym :) Spróbujcie :)Potrzebujemy (2 porcje):- 2 ciabaty,- 2
kiełbaski wiedeńskie,- 1
pomidor,- 2 liście
sałaty masłowej,
sos czosnkowy:- 4 ząbki
czosnku,- 5 łyżek
jogurtu typu greckiego,-
sól,-
pieprz,-
zioła prowansalskie.Najpierw przygotować sos. Wrzucić wszystko do blendera i zmiksować. Doprawiać do smaku.
Bułki przekroić wzdłuż (nie do końca) i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 5min, bądź do mikrofali z funkcją grilla.
Sałatę umyć.
Pomidora pokroić w plastry.
Kiełbaski przekroić na pół i zagrzać w mikrofali.Do środka
bułki włożyć liść
sałaty, plastry
pomidora, po 1 zagrzanej
kiełbasce (2 połówki) i polać
sosem czosnkowym.