Przepyszny, rozgrzewający krem na zimowe dni. Przepis pochodzi z "Moje gotowanie" nr 1/2013.Czas przygotowania: 30 min. + 30 min. zapiekania papryk w piecuIlość porcji: 6 (1 , 5 litra)Składniki:6 czerwonych papryk2 cebule1 puszka pomidorów w zalewie10 dkg koziego sera500 ml bulionu warzywnego4 ząbki czosnku1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki1 listek laurowy1 łyżeczka majeranku (świeżego lub suszonego)sól, pieprzoliwa z oliwek (do smażenia)Przygotować bulion warzywny.Papryki pokroić w ćwiartki i włożyć na pół godziny (lub do momentu aż zaczną czernieć) do pieca nagrzanego do 200 stopni.Cebule pokroić.Czosnek obrać.W garnku rozgrzać oliwę. Wrzucić cebule i czosnek. Podsmażyć przez 5 min.Paprykę obrać ze skóry i pokroić. (UWAGA: jak skóra nie chce ładnie schodzić, to można ją zostawić).Do garnka dołożyć paprykę i wlać bulion. Dorzucić mieloną paprykę, listek laurowy i majeranek. Gotować przez 10 min.Dodać pomidory z zalewą. Gotować jeszcze przez 5 min.Przyprawić solą i pieprzem.Zmiksować.Udekorować pokruszonym serem.