Składniki :3 czerwone papryki1 l bulionu warzywnego5 ząbków czosnku1 cebula3 łyżki oliwy z oliwekkilka gałązek świeżego rozmarynu2 liście laurowesól, pieprzPiekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 C. Paprykę kroimy na pół, wyjmujemy gniazda nasienne. Ukłądamy na blasze, delikatnie skrapiamy oliwą. Obok układamy czosnek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 45 minut.Upieczoną paprykę wkładamy do torebki foliowej, zamykamy i odkładamy na 15 minut, po czym zdejmujemy z papryk skórkę.Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i podsmażamy ją przez 10 minut aż będzie szklista i miękka, po czym dodajemy listki laurowe i gałązki rozmarynu i zalewamy gorącym wywarem, dodajemy paprykę i wyciśnięty upieczony czosnek. Całość gotujemy około 20-30 minut. Po tym czasie z zupy wyjmujemy gałązki rozmarynu i liście laurowe. Zupę miksujemy blenderem i doprawiamy do smaku solą, pieprzem.