ßßß Cookit - przepis na Jaja Aurora

Jaja Aurora

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
ser żółty 3 łyżek stołowych
majonez 4 łyżek stołowych
keczup 1 - 2 łyżek deserowych
musztarda 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo i ostudzić, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż i wyjąć żółtka. Utrzeć je w miseczce z masłem, koncentratem, dodać posiekaną natkę, utarty na tarce o małych oczkach ser, doprawić do smaku solą i pieprzem. Napełnić przygotowaną masą połówki jaj, formując masę w ten sposób, by odtworzyć z niej drugą połówkę jajka. Majonez wymieszać z musztardą i keczupem. Położyć po łyżeczce sosu na każdym jajku. Podawać z pieczywem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Potrawy z serem
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7317/Jaja-Aurora