Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
ser żółty 3 łyżek stołowych
majonez 4 łyżek stołowych
keczup 1 - 2 łyżek deserowych
musztarda 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Jajka ugotować na twardo i ostudzić, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż i wyjąć
żółtka. Utrzeć je w miseczce z
masłem, koncentratem, dodać posiekaną
natkę, utarty na tarce o małych oczkach
ser, doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Napełnić przygotowaną masą połówki jaj, formując masę w ten sposób, by odtworzyć z niej drugą połówkę
jajka.
Majonez wymieszać z
musztardą i
keczupem. Położyć po łyżeczce sosu na każdym
jajku. Podawać z
pieczywem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
seremWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: