Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kurczak 1 sztuk
marchewka 1 sztuk
piertuszka 1 sztuk
seler 0,5 sztuk
pieprz 3 ziarna
ziele angielskie 3 ziarna
liść laurowy 1 sztuk
sok z cytryny według uznania
żelatyna 15 gramów
groszek konserwowy 1 puszka
jajka 4 sztuk
szczypiorek według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
tuszkę podzielić na porcje, zalać
wodą, dodać oczyszczone warzywa i
przyprawy. Ugotować
wywar.
Mięso i jarzyny wyjąc i pokroić. Rosół zagotować i przecedzić. Doprawić
sokiem cytrynowym, dodać
żelatynę i wymieszać. Ugotowane na twardo
jajka obrać i podzielić na ćwiartki. Wyłożyć nimi boki formy. Na dno wsypać warstwę osączonego
groszku. Środek wypełnić
mięsem i warzywami. Zalać stygnąca
galaretką. Wierzch posypać
groszkiem. Przed podaniem odwrócić dnem do góry. Udekorować
szczypiorkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: