ßßß Cookit - przepis na Kotlety mielone z kapusty

Kotlety mielone z kapusty

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta biała 1 kilogramów
mleko 1 szklanek
cebula 1 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
jajko 2 sztuk
bułka czerstwa 1 sztuk
koperek według uznania
bułka tarta 12 łyżek stołowych
tłuszcz 5 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
curry według uznania
Wykonanie:
Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, przekrajać na 4 części, zalać wrzącą osoloną wodą, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka. Odcedzić, wystudzić, wyciąć głąb, dokładnie odcisnąć, zemleć razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, wymieszać z tartą bułką (4 łyżki), jajami, posiekanym koperkiem oraz pokrajaną w kostkę i usmażoną cebulą, doprawić. Z przygotowanej masy formować w tartej bułce (8 łyzek) owalne kotleciki. Smażyć z obu stron na silnie rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor. Podawać z ziemniakami, sałatką z pomidorów oraz ostrymi sosami.
Kotlety weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/542/Kotlety-mielone-z-kapusty