Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta biała 1 kilogramów
mleko 1 szklanek
cebula 1 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
jajko 2 sztuk
bułka czerstwa 1 sztuk
koperek według uznania
bułka tarta 12 łyżek stołowychtłuszcz 5 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
curry według uznaniaWykonanie:
Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, przekrajać na 4 części, zalać wrzącą osoloną
wodą, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować pod przykryciem, aż
kapusta będzie miękka. Odcedzić, wystudzić, wyciąć głąb, dokładnie odcisnąć, zemleć razem z namoczoną w
mleku i odciśniętą
bułką, wymieszać z
tartą bułką (4 łyżki),
jajami, posiekanym
koperkiem oraz pokrajaną w kostkę i usmażoną
cebulą, doprawić. Z przygotowanej masy formować w
tartej bułce (8 łyzek) owalne kotleciki. Smażyć z obu stron na silnie rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor. Podawać z
ziemniakami,
sałatką z
pomidorów oraz
ostrymi sosami.Kotlety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: