ßßß Cookit - przepis na Kolorowe paseczki z kurczakiem w panierce curry

Kolorowe paseczki z kurczakiem w panierce curry

nazwa

Wykonanie

Bardzo pozytywnie byłam zaskoczona tym daniem mimo, że zawiera przyprawę curry, za którą nie przepadam. Nie tylko ładnie się prezentuje, ale i świetnie smakuje. Przepis zaczerpnęłam z miesięcznika Przyślij przepis z nr 46 (9/2011). Polecam!
Składniki:
50 dag filetów z kurczaka
3 różnokolorowe papryki (u mnie żółta, czerwona i zielona)
1 cebula
1 jajko
odrobina mleka
sól, pieprz
3 łyżeczki curry
olej
3/4 szklanki bułki tartej
Sposób przygotowania:
1. Papryki i mięso myjemy. Kroimy w paski, a obraną cebulę w piórka.
2. Mięso oprószamy solą i pieprzem. Surowe jajko mieszamy z odrobiną mleka. Bułkę tartą mieszamy ze szczyptą soli i przyprawą curry. Mięso panierujemy w mleku z jajkiem i bułce z curry. Smażymy na rozgrzanym oleju.
3. Do mięsa dodajemy cebulę i paprykę, doprawiamy solą, dolewamy oleju i odrobinę wody, by warzywa się nie przypaliły. Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut.
4. Podajemy jako samodzielne danie lub jako dodatek do pieczonych ziemniaków lub frytek i surówki.
SMACZNEGO :)
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2011/10/kolorowe-paseczki.html