Bardzo pozytywnie byłam zaskoczona tym daniem mimo, że zawiera przyprawęcurry, za którą nie przepadam. Nie tylko ładnie się prezentuje, ale i świetnie smakuje. Przepis zaczerpnęłam z miesięcznika Przyślij przepis z nr 46 (9/2011). Polecam!Składniki:50 dag filetów z kurczaka3 różnokolorowe papryki (u mnie żółta, czerwona i zielona)1 cebula1 jajkoodrobina mlekasól, pieprz3 łyżeczki curryolej3/4 szklanki bułki tartejSposób przygotowania:1. Papryki i mięso myjemy. Kroimy w paski, a obraną cebulę w piórka.2. Mięso oprószamy solą i pieprzem. Surowe jajko mieszamy z odrobiną mleka. Bułkę tartą mieszamy ze szczyptą soli i przyprawącurry. Mięso panierujemy w mleku z jajkiem i bułce z curry. Smażymy na rozgrzanym oleju.3. Do mięsa dodajemy cebulę i paprykę, doprawiamy solą, dolewamy oleju i odrobinę wody, by warzywa się nie przypaliły. Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut.4. Podajemy jako samodzielne danie lub jako dodatek do pieczonych ziemniaków lub frytek i surówki.SMACZNEGO :)