ßßß
Kawałki ryby wkładamy do miski , dodajemy czosnek i sok z limonki. Mieszamy tak, żeby ryba była dobrze pokryta . Posypujemy obficie solą (najlepiej morską) i pieprzem . Wstawiamy do lodówki do schłodzenia, a w międzyczasie przygotowujemy resztę dania.Jeśli planujemy podanie dania z ryżem ,zaczynamy od ryżu. W rondelku na średnim ogniu doprowadzamy wodę do wrzenia. Dodajemy łyżkę oliwy z oliwek, a następnie posiekane pół cebuli i gotujemy, mieszając, aż cebula będzie przezroczysta. Dodajemy czosnek i gotujemy przez 30 sekund. Dodajemy ryż i mieszamy. W razie potrzeby dodajemy wrzącej wody. Mieszamy z 1 łyżeczką soli. Doprowadzamy ponownie do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień , przykrywamy i zostawiamy na ogniu na 15 minut, po czym zdejmujemy z ognia , aż gotowe do podania zupy.W dużej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek i podgrzewamy na średnim ogniu. Dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy kilka minut. Dodajemy papryki, obroną i pokrojoną marchew i gorszek. Posypujemy obficie solą i pieprzem. Smażymy przez kilka minut, aż papryka zaczynie mięknąć . Dodajemy posiekane pomidory. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 5 minut bez przykrycia. Mieszamy z posiekaną kolendrą .Łączymy rybę z warzywami i dodajemy mleko kokosowe. Delikatnie mieszamy. Doprowadzamy gulasz do wrzenia, po czym zmniejszamy ogień, przykrywamy i pozwalamy "dojść" na wolnym ogniu - ok. 15 minut . Doprawiamy do smaki. . Być może potrzeba będzie dodać więcej soli , sok z limonki lub cytryny lub pieprz. Podajemy z ryżem, ewentualnie z chrupiącym chlebem.