ßßß Cookit - przepis na Cannelloni z sosem beszamelowym

Cannelloni z sosem beszamelowym

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso mielone 60 dekagramów
pieczarki 30 dekagramów
cebula 1 sztuk
jajka 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
oregano według uznania
bułka tarta według uznania
makaron canneloni 1 sztuk
mleko 0,5 litrów
mąka 2 łyżek deserowych
margaryna 3 łyżek deserowych
ser żółty 150 gramów
sos do apaghetti ze słoika 1 , 5 sztuk
Wykonanie:
CANNELLONI: Mięso mielone wymieszać z cebulą, bułką tartą, pieprzem, oregano, solą i pieczarkami. Rurki nadziewać mięsem.
SOS: mleko, mąkę, margarynę, żółty ser i 1 łyżeczkę soli gotować 2 minuty. Odstawić do zgęstnienia. Rurki ułożyć w brytfannie, polać sosem beszamelowym. Zapiekać. Po wyjęciu polać sosem ze słoika.
Uwagi:
Najlepszy jest sos słodko-kwaśny.
Autor: magdalena90
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Makaronem
Potrawy z Mięsa
Zapiekanki i Pizze
Komentarze:
Autor: mlodyn
Data: 2010-10-01
a co zrobić z jajkiem? :)))
Autor: heki16
Data: 2010-03-15
prze prze pyszny polecam wszystkim i uwaga dyrzo przypraw
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9168/Cannelloni-z-sosem-beszamelowym