Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone 60 dekagramów
pieczarki 30 dekagramów
cebula 1 sztuk
jajka 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
oregano według uznania
bułka tarta według uznania
makaron canneloni 1 sztuk
mleko 0,5 litrów
mąka 2 łyżek deserowych
margaryna 3 łyżek deserowych
ser żółty 150 gramówsos do apaghetti ze słoika 1 , 5 sztukWykonanie:
CANNELLONI:
Mięso mielone wymieszać z
cebulą,
bułką tartą,
pieprzem,
oregano,
solą i
pieczarkami. Rurki nadziewać
mięsem.SOS:
mleko,
mąkę,
margarynę,
żółty ser i 1 łyżeczkę
soli gotować 2 minuty. Odstawić do zgęstnienia. Rurki ułożyć w brytfannie, polać
sosem beszamelowym. Zapiekać. Po wyjęciu polać sosem ze słoika.Uwagi:Najlepszy jest
sos słodko-kwaśny.Autor: magdalena90Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: mlodynData: 2010-10-01a co zrobić z jajkiem? :)))Autor: heki16Data: 2010-03-15prze prze pyszny polecam wszystkim i uwaga dyrzo przyprawDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: