Wykonanie
« Powrót  Amoniaczki
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 50(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 11SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 400 gramów
margaryna 100 gramów
cukier 150 gramów
mleko 1 szklanek
jajko 2 sztuk
amoniak 2 łyżek deserowych
cukier waniliowy 10 gramów
sól według uznania
cukier puder według uznaniaWykonanie:
Margarynę utrzeć z
cukrami, dodać
jajka, szczyptę
soli,
amoniak rozpuszczony w ciepłym
mleku i
mąkę. Wyrobić ciasto i odłożyć w chłodne miejsce na godzinę. Rozwałkować na grubość 5 mm i foremkami wykrawać
ciasteczka. Układać je na blasze wysmarowanej tłuszczem i posypanej
mąką. Piec na jasnozłoty kolor. Zimne posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: kucharz21Data: 2010-03-05niezłe i pyszne :)Autor: kucharz21Data: 2010-03-05niezłe i pyszne :)Autor: marta1978Data: 2009-12-06PYSZNE...Autor: FloressData: 2009-04-27lubię ;)Autor: FloressData: 2008-12-30Na
maśle byłyby lepszeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: