ßßß Cookit - przepis na Rogaliki nadziewane

Rogaliki nadziewane

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mleko 0,5 litrów
drożdże 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier 3/4 szklanek
jajka 5 sztuk
margaryna 3/4 sztuk
sól 1 szczypta
mąka 1,5 kilogramów
krem według uznania
Wykonanie:
Mąka 4 łyżki, cukier 1 łyżka, mleko 0,5l, drożdże, wszystko razem mieszamy , pozostawiamy do wyrośnięcia. margarynę rozpuszczamy. Jajka z cukrem połączyć i wymieszać mikserem. Do miski dajemy mąkę, dodajemy rozczyn i pozostałe składniki. Wyrabiamy ciasto.Już gotowe wyrobione ciasto wykładamy na stolnicę i dzielimy na osiem równych części, każdą część rozwałkowujemy i znów dzielimy na osiem części, na każdą część nakładamy krem/powidła (do wyboru) i zawijamy rogaliki. Blaszkę wykładamy folią aluminiową, układamy rogale i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy do uzyskania złotawego koloru w temperaturze 180 stopni C.
Uwagi:
Krem według uznania może być czekoladowy lub owocowy.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6921/Rogaliki-nadziewane