Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mleko 0,5 litrów
drożdże 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier 3/4 szklanek
jajka 5 sztuk
margaryna 3/4 sztuk
sól 1 szczypta
mąka 1,5 kilogramówkrem według uznaniaWykonanie:
Mąka 4 łyżki,
cukier 1 łyżka,
mleko 0,5l,
drożdże, wszystko razem mieszamy , pozostawiamy do wyrośnięcia.
margarynę rozpuszczamy.
Jajka z
cukrem połączyć i wymieszać mikserem. Do miski dajemy
mąkę, dodajemy rozczyn i pozostałe składniki. Wyrabiamy ciasto.Już gotowe wyrobione ciasto wykładamy na stolnicę i dzielimy na osiem równych części, każdą część rozwałkowujemy i znów dzielimy na osiem części, na każdą część nakładamy krem/powidła (do wyboru) i zawijamy rogaliki. Blaszkę wykładamy folią aluminiową, układamy
rogale i smarujemy roztrzepanym
jajkiem. Pieczemy do uzyskania złotawego koloru w temperaturze 180 stopni C.Uwagi:Krem według uznania może być
czekoladowy lub
owocowy.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: