ßßß Cookit - przepis na Sos tatarski

Sos tatarski

nazwa

Wykonanie

Idealny dodatek na świąteczny stół- pasuje zarówno do mięsa jak i do jajek
Sos tatarski
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego (lub śmietany 12%)
10-15 marynowanych grzybków lub pieczarek
3 ogórki konserwowe
0,5 cebuli
szczypiorek
czubata łyżka startego żółtego sera
łyżeczka musztardy
sól, pieprz
Grzyby, ogórki i cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę i wrzucić do miski.Szczypiorek posiekać a ser zetrzeć na tarce.
Dodać majonez, jogurt i musztardę.
Wszystko dokładnie wymieszać przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Przed podaniem sosu warto schłodzić go w lodówce.
Źródło:http://smerfetkagotuje.blogspot.com/2014/04/sos-tatarski.html