Wykonanie
Jednym z łatwiejszych sposobów przygotowania domowej
białej kiełbasy jest po prostu upieczenie jej w piekarniku. Można to zrobić bez przypraw i też będzie bardzo pyszna na zimno i na ciepło - do barszczu lub do kanapek, na święta i na dni powszednie. Polecam!!!
Składniki marynaty a właściwie sosu do zaostrzenia smaku1-2 łyżki
musztardy1 łyżeczka
miodu2 łyżki
wina lub
piwa1 łyżka
oleju1 łyżeczka
majerankuszczypta
ziół prowansalskichszczypta czerwonej mielonej
paprykiszczypta
soli (opcjonalnie)
Mój przepis na
białą kiełbaskę krok po krokuPrzygotowaniePrzygotowanie na filmie1. Łączę składniki marynaty a właściwie gęstego sosu i nanoszę na
kiełbaski, ułożone w posmarowanym
olejem naczyniu ceramicznym.2. Wstawiam do piekarnika na około 30 minut - 180 stopni C. , grzałka góra-dół. Pod koniec na 2-3 minuty można
kiełbaski przyrumienić na funkcji grilla, Moje były także bardzo dobrze doprawione w środku, więc nie nacinałam kiełbasek. Jeśli kupuję surową
kiełbasę w sklepie, co bardzo rzadko mi się to zdarza, w połowie pieczenia nacinam je, żeby
przyprawy poprawiły ich smak.Dziękuję za wszystkie serdeczności, polubienia i ciepłe komentarze.Pozdrawiam Weronika