Wykonanie
Konkretnie i na temat czyli porządny kawał mięchaPropozycja dla wszystkich głodnych Tygrysków… mój najmłodszy Tygrysek „wtrząchnął” oblizał się i zapytał:– No to kiedy robimy następnego grilla?
Składniki – karczek:
karkówka – 1 kg,
musztarda delikatesowa – 4 łyżki,krem balsamiczny – 2 łyżki,
ocet balsamiczny – 1 łyżka,
oregano – 1/2 opakowania,
tymianek – 1/2 opakowania,
papryka ostra – 1 łyżka,
sól do smaku,
olej rzepakowy – 2 łyżki.Przygotowanie:
Mięso umyć i pokroić w plastry. Wymieszać razem składniki marynaty czyli:
olej,
musztardę,
ocet, krem balsamiczny,
paprykę,
oregano i
tymianek. Dodać odrobinę
soli. Natrzeć
mięso ze wszystkich stron i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Piec na rozgrzanym ruszcie lub na tackach aluminiowych po 5-7 minut z każdej strony. Podawać z
sałatką np z
pomidorów,
cebuli i
rukoli. Smacznego.