ßßß Cookit - przepis na Marynata miodowo-musztardowa. Wieprzowina.

Marynata miodowo-musztardowa. Wieprzowina.

nazwa

Wykonanie

Marynata miodowo-musztardowa z dodatkiem kilku ziół idealnie pasuje do mięsa wieprzowego szczególnie grillowane mięso robimy z dodatkiem owoców.
Składniki (proporcje):
2 łyżki musztardy Dijon
2 łyżki musztardy kremowej stołowej lub słonecznej
4 łyżki miodu naturalnego (użyłem świeżutkiego rzepakowego)
łyżka octu balsamicznego
płaska łyżeczka oregano
płaska łyżeczka tymianku
3-4 gałązki rozmarynu
Przygotowanie :
Bardzo proste - wystarczy wszystkie te składniki połączyć z poszatkowanym rozmarynem.
Wieprzowinę w tej marynacie najlepiej trzymać minimum 3h w warunkach chłodniczych.
Źródło:http://mechanikgrilluje.blogspot.com/2015/05/marynata-miodowo-musztardowa-wieprzowina.html