ßßß
Cookit - przepis na Czarniak w marynacie z rodzynkami i czerwonym pieprzem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Czarniak w marynacie z rodzynkami i czerwonym pieprzem
Składniki
Jajko
Mąka
Bułka
Sól
Pieprz
Majeranek
Cytryna
Ocet
Woda
Cukier
Pieprz czerwony
Chili
Cebula
Rodzynki
Ziele angielskie
Liść laurowy
Wykonanie
3
tuszki
czarniaka (
ryba
dorszowata) ok 1300g2
jajka
mąka
bułka
tara
sól
pieprz
majeranek
pół
cytryny
na marynatę;1 szkl
octu
1 i 3/4 szkl
wody
1 łyżeczka
soli
2 łyżeczki
cukru
1 łyżeczka
czerwonego pieprzu
szczypta
chili
w płatkach
cebula
1 lub 2garść
rodzynek
ziele angielskie
(kilka ziaren)
listek laurowy
Ryby
wymoczyć, oczyścić i pokroić w dzwonka, dobrze skropić
sokiem z cytryny
i pozostawić na ok pół godziny.
Mąkę
do panierowania wymieszać z pół łyżeczki
soli
, szczyptą pierzu i szczyptą
majeranku
,
jajka
wybić i rozmącić, w trzeciej miseczce przygotować
bułkę tartą
. Panierować
ryby
i smażyć na rumiany kolor.Usmażone
ryby
ułożyć ciasno w naczyniu (pojemniku)Marynatę z
przyprawami
,
rodzynkami
i
cebulą
zagotować, lekko przestudzić i zalać
rybę
.Kiedy wystygnie, przykryć i wstawić do lodówki na 3-4 dni.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2013/12/czerniak-w-marynacie-z-rodzynkami-i.html
Przepisy powiązane
Marynowane jajka
Marynowane Jajka
Ryba opiekana w lekkiej zalewie octowej
Jaja marmurkowe w solance - Soleier
Mintaj w zalewie octowej
Składniki powiązane (0)