Wykonanie
Pierwszy raz zobaczyłam "te"
jajka u Ewy ;) Nie wiem jaki będą
mieć smak, jak będą wyglądać, czy spasują reszcie rodziny, czy też nie... ale postanowiłam zaryzykować i zrobić ja świąteczne Wielkanocne śniadanko ;) Jeżeli
jajka się sprawdzą (a myślę, że tak będzie) będziemy je robić nie tylko na Święta...W tym roku, oprócz tradycyjnych potraw, które często goszczą na naszym
stole, będą też te nowe, więc zapraszam... będzie ciekawie ;)
Składniki na Marynowane
Jajka:- 8
jajek ugotowanych na twardo- 1
cebula - pokrojona w piórka- 3
liście laurowe- 3 ziarenka
ziela angielskiego- 3 ziarenka
pieprzu- zalewa: 2,5 szklanki
wody + 0,5 szklanki
octu + 0,5 szklani
cukru + 1 łyżeczka
soli- do garnka wlać składniki na zalewę, czyli
wodę,
ocet,
cukier sól - zagotować- ugotowane na twardo
jajka delikatnie obrać, tak, żeby ich nie uszkodzić-
jajka poukładać w słoiku, dodać
cebulę,
liść laurowy,
ziele angielskie i
pieprz- zalać ciepła zalewą, poczekać aż ostygnie, zakręcić i włożyć do lodówki na około 2-3 tyg.Smacznego.źródło: MojeTworyPrzetworyPrzepis dodaję do akcji: