ßßß
kruchy spód1,5 szkl mąki2 żółtka1 łyżka śmietanypół szkl cukruszczypta proszku do pieczenia100 g margarynymasa serowa1 kg sera (dodałam z wiadereczka)1 budyń cytrynowy1 łyżka mąki ziemniaczanejskórka otarta z cytryny6 jajek1 margaryna2 szkl cukruaromat cytrynowyciasto czekoladowe1/4 kostki margaryny4 łyżki cukru1 szkl mąki1 jajko4 łyżki mleka1 łyżka kakaoszczypta proszku do pieczdodatkowo marmolada wieloowocowaKruchy spód zagnieść rozłożyć w blaszce o wym 23x33 nakłuć widelcem i podpiec w temp 200 st ok 15 min.Margarynę utrzeć z cukrem dodając po jednym żółtku , dodać stopniowo ser , budyń, mąkę ziemniaczaną, otartą skórkę z cytryny i aromat. Na koniec dodać pianę z białek. Wymieszać.Przestudzony spód przygotować kładąc na nim wzdłuż formy przy pomocy rękawa cukierniczego paseczki marmolady w odległości co ok 4 cm. Wyłożyć masę serową. i tak samo przy pomocy rękawa cukierniczego w poprzek rozłożyć marmoladowe paseczki.Szybko mikserem utrzeć składniki a ciasto czekoladowe, również przełożyć do rękawa cukierniczego i wykonać kratkę tak by miejscami widać było ser i marmoladę.Sernik piec ok 1 godz i 10 min w temp 180 st. Pozostawić w formie do wystudzenia.
Opublikowany w