ßßß
Składniki na spód:200 g margaryny3 żółtka350 g mąki4 łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia4 łyżki cukru2-3 łyżki śmietany 18%Margarynę posiekać z cukrem, przesianą mąką, kakao i proszkiem do pieczenia. Gdy powstanie kruszonka dodać żółtka i śmietanę. Zagnieść gładkie elastyczne ciasto. Wyłoży nim przygotowaną standardową, prostokątną blachę.Składniki na masę serową:1 kg sera1 margaryna1 budyń waniliowy3 szklanki śmietany 22%7 jajek2 szklanki cukrusok z 1/2 cytrynyczekolada do polaniaSer zmielić trzykrotnie. Margarynę rozpuścić i wystudzić. Do miski z serem dodać cukier, margarynę, jajka, budyń, śmietanę i sok z cytryny. Wszystko zmiksować ale jak najkrócej. Gdy powstała masa jest już gładka wylać na czekoladowy spód i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok. 60 min. Po wystudzeniu polać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Wstawić do lodówki.Smacznego:)