ßßß
Spód ciasta:kostka margaryny,4 łyżki kakao,pół szklanki mleka,1 1/2 szklanki cukru,2 szklanki mąki,2 łyżeczki proszku do pieczenia,4 jajka (żółtka oddzielić od białek),50 g wiórów kokosowychMasa serowa:1 kg sera z wiaderka,3 łyżki mąki ziemniaczanej,100 ml kremówki,3 jajka,100 cukru,sok z połowy cytryny,Polewa:100 ml kremówki,60 g gorzkiej czekolady,60 g mlecznej czekoladyDo garnka włożyć margarynę,cukier,kakao,mleko-rozpuścić i odstawić do wystudzeniu.Dodać do płynnej masy mąkę,proszek,żółtka,kokos-wymieszać.Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z kakaową masą.Dno tortownicy 26 cm wyłożyć pergaminem i wylać masę,piec 20 minut w 180 stopniach.Do miksera dajemy całe jajka razem z cukrem,miksujemy chwilę.Następnie dodajemy ser i miksujemy.Po chwili dodajemy sok z cytryny a na sam koniec wlewamy kremówkę-miksujemy.Po 20 minutach wyciągamy ciasto i rzucamy nim na ziemię 2 razy z wysokości ok 50 cm.Następnie wlewamy szybko masę serowa i wkładamy na kolejne 35 minut do piekarnika.Gdy ciasto wstydzi się podgrzewany kremówkę i wkładamy połamane na kawałki czekoladę-mieszamy i gdy osiągnie kremową konsystencję wylewamy na ciasto.