Wykonanie
Spód ciasta:kostka
margaryny,4 łyżki
kakao,pół szklanki
mleka,1 1/2 szklanki
cukru,2 szklanki
mąki,2 łyżeczki
proszku do pieczenia,4
jajka (
żółtka oddzielić od
białek),50 g wiórów
kokosowychMasa serowa:1 kg
sera z wiaderka,3 łyżki
mąki ziemniaczanej,100 ml kremówki,3
jajka,100
cukru,sok z połowy
cytryny,Polewa:100 ml kremówki,60 g
gorzkiej czekolady,60 g
mlecznej czekoladyDo garnka włożyć
margarynę,
cukier,
kakao,
mleko-rozpuścić i odstawić do wystudzeniu.Dodać do płynnej masy
mąkę,proszek,
żółtka,
kokos-wymieszać.
Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z
kakaową masą.Dno tortownicy 26 cm wyłożyć pergaminem i wylać masę,piec 20 minut w 180 stopniach.Do miksera dajemy całe
jajka razem z
cukrem,miksujemy chwilę.Następnie dodajemy
ser i miksujemy.Po chwili dodajemy
sok z cytryny a na sam koniec wlewamy kremówkę-miksujemy.Po 20 minutach wyciągamy ciasto i rzucamy nim na ziemię 2
razy z wysokości ok 50 cm.Następnie wlewamy szybko masę serowa i wkładamy na kolejne 35 minut do piekarnika.Gdy ciasto wstydzi się podgrzewany kremówkę i wkładamy połamane na kawałki
czekoladę-mieszamy i gdy osiągnie kremową konsystencję wylewamy na ciasto.