ßßß
Cookit - przepis na Podudzia faszerowane grzybami mun i kaszą
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Podudzia faszerowane grzybami mun i kaszą
Składniki
Kurczak
Grzyby
Sos sojowy
Jajko
Kasza gryczana
Sól
Pieprz
Imbir
Marchew
Pory
Olej
Bulion
Ryż
Kapusta pekińska
Wykonanie
6 szt podudzi z
kurczaka
30 g
grzybów
mungarść
grzybów
leśnych suszonych1 łyżka
sosu sojowo
grzybowego
1 łyżeczka przypraw chińskich1
jajko
3/4 szkl ugotowanej
kaszy gryczanej
sól
pieprz
1/4 łyżeczki
imbiru
2
marchewki
kawałek
pora
biała część1 łyżka
oleju
1,5 szkl
bulionu
ryż
surówka z
kapusty pekińskiej
Podudzia wypłukać, osuszyć i
ostrym
nożem do filetowania wyciąć ze środka kości.Przygotować nadzienie.
Grzyby
mun razem z
grzybami
leśnymi ugotować ok 15 min.Odcedzić, przelać zimną
wodą
.
Grzyby
pokroić w paseczki dodać
kaszę
,
jajko
i doprawić
przyprawą chińską
oraz
sosem sojowym
,
solą
pieprzem
i
imbirem
. Wymieszać i nadziać nadzieniem wszystkie podudzia, spiąć jedną lub dwiema wykałaczkami.Do naczynia frytownicy ActiFry włożyć nadziane podudzia.
Marchewkę
obrać i pokroić w ukośne plasterki.
Por
również w ukośne plasterki. Dodać do podudzi.Posypać
przyprawą chińską
, dodać łyżkę
oleju
i pół szkl
bulionu
. W razie gdyby wczesniej zostało nam troszkę nadzienia to też dodać.Ustawić minutnik frytownicy na 35 min. W międzyczasie podlać
mięso bulionem
jeszcze dwa
razy
.Upieczone podudzia podać z
ryżem
i surówką z
kapusty pekińskiej
,
pora
,
jabłka
i
marchewki
. Dodatkowo podać słodko kwaśny
sos chiński
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2011/12/podudzia-faszerowane-grzybami-mun-i.html
Przepisy powiązane
Kurczak z warzywami po chińsku
Kurczak z warzywami po chińsku
Smażony ryż
Ryżowe placki
Danie a'la chińskie :)
Składniki powiązane (0)