ßßß
Cookit - przepis na Gołąbki we włoskiej kapuście
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gołąbki we włoskiej kapuście
Składniki
Kapusta włoska
Ryż
Woda
Mięso mielone
Jajko
Koncentrat pomidorowy
Sól
Natka pietruszki
Cebula
Warzywa suszone
Pieprz
Śmietana
Mąka
Wykonanie
Główka
kapusty włoskiej
Oddzielić delikatnie liście, wyciąć najgrubszy nerw i na kilka minut włożyć do wrzątku. Osączyć i wystudzić,Nadzienie;2 szklanki
ryżu
( ugotowanego w 4 szkl.
wody
)ok 60 dkg
mięsa mielonego
2
jajka
2 łyżeczki
koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
.
natka pietruszki
Składniki dobrze wymieszaćNadziewać liście i układać w naczyniu żaroodpornym..podlać
olejem
ok 3 łyżki i ok pół szklanki
wody
przykryć, wstawić do piekarnika i dusić w temp ok 150-170°C ok 1 godzinęSos;pół
cebuli
mały słoiczek
koncentratu pomidorowego
łyżka
suszonych warzyw
sól
pieprz
¾ szkl
śmietany
1 łyżka
mąki
natka pietruszki
cebulę
podsmażyć, podlać 1 szklanką
wody
, dodać warzywa i koncentratzagotować, pogotować ok 4-5 min.
śmietanę
rozrobić z
mąką
wlać do sosu i dobrze wymieszać ... przyprawić do smaku
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2010/07/goabki-we-woskiej-kapuscie.html
Przepisy powiązane
Gołąbki bez zawijania
Gotowanie
Gołąbki
Kotleciki ryżowe i kapusta włoska z borówkami
Pomidory nadziewane mięsem i ryżem
Składniki powiązane (0)