Wykonanie
To taki dodatek lub przystawka, która powstała z resztek z obiadu. Na obiad były naleśniki z farszem, na który podam przepis. A na kolację takie oto pieczareczki. Lubię małe
pieczarki , tak żeby je jeść "na raz". Ilości podam jak na farsz na naleśniki - do
pieczarek potrzeba dużo mniej, może Tobie też uda się zrobić dwa dania tego samego dnia.Składnikina farsz:400 g
szpinaku mrożonego w rozdrobnionego200 g
włoszczyzny mrożonej w paski2 ząbki
czosnkususzone oreganosuszona
bazyliasólolejNa
pieczarki:małe
pieczarki (tyle ile się chce)2-3 plasterki
sera żółtegooliwa z oliwekPrzygotuj farsz. Zamrożone warzywa wrzuć na patelnię z rozgrzaną 1 łyżką
oleju, jak się rozmrożą i odparują
wodę, dodaj rozmiażdżony
czosnek i
przyprawy . Przesmaż, aż wszystko się połączy i zacznie pachnieć
przyprawami.Ostudź farsz.Przygotuj
pieczarki: umyj je i oderwij im nóżki :-) kapelusze ułóż w naczyniu do zapiekania i napełnij każdą odrobiną farszu.
Następnie połóż na każdej
pieczarce kawałek
sera, posyp
oregano i
skrop delikatnie
oliwą.
Zapiecz w temperaturze 180 st C. przez ok 20 minut. Na koniec możesz jeszcze posolić. Ja nie lubię używać dużo
soli, ale jeśli Ty lubisz, to
droga wolna :-))Smacznego!