Składniki:2 duże cukinie300 g mielonego mięsa z indyka1 duża czerwona papryka250 ml sosu pomidorowego200 g pieczarek1 duża cebula2 ząbki czosnku100 g sera żółtegołyżka suszonego oreganołyżeczka suszonej bazylii2 łyżki oliwy z oliwek lub olejusól i pieprzPrzygotowanie:Cukinie dokładnie umyć. Skórkę wyszorować ostrą stroną gąbki. Przekroić na pół i małą łyżeczką usunąć gniazda nasienne, tworząc tym samy miejsce na farsz.Na 1 łyżce oliwy zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek. Dodać pokrojone w kostkę pieczarki i paprykę. Dusić około 7-8 minut, do czasu aż pieczarki puszczą wodę i powstały płyn odparuje. Warzywa zdjąć z ognia i przełożyć do średniej wielkości garnka.Mięso doprawić solą i pieprzem. Na tej samej patelni usmażyć je na łyżce oliwy i rozdrabniać drewnianą łyżką, tak, aby było sypkie i nie tworzyło zbitej masy. Po 5 minutach dodać do warzyw.Do garnka z mięsem i warzywami dodać sos pomidorowy. Gotować około 15 minut. Pod koniec przyprawić suszonym oregano, bazylią, solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i ostudzić.Oczyszczone cukinie ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Faszerować wystudzonym farszem. Nafaszerowane cukinie posypać startym żółtym serem.Piec w temperaturze 170 ° C przez 35 minut, sprawdzić widelcem czy cukinia jest miękka.Smacznego!