Wykonanie
Batony proteinowe miały być wspaniałą przekąską po porannym treningu. Niestety, aktualnie po dość nieprzyjemnym spotkaniu z sprzętem kuchennym, zostałam zmuszona do długiegooo odpoczynku. Cóż, może Wy je przetestujecie i dacie mi znać, czy nadają się na posiłek potreningowy :) Ja
mogę Wam powiedzieć, że jako batony pocieszyciele są świetne :)przepis na 30 batonów
3 00g
płatków owsianych5 łyżek nasion chia (ja swoje kupiłam TUTAJ)60g odżywki
białkowej150g
ziaren słonecznika150g pestek
dynii100g
orzechów włoskich100g
wiórków kokosowychłyżeczka
cynamonusłoik musu z dyni KLIKSuche składniki przesyp do miski, wymieszaj dokładnie. Następnie dodaj mus z dyni i ponownie wymieszaj wszystkie składniki, tak aby dobrze się połączyły. Prostokątną blachę wyłóż papierem do pieczenia. Następnie wyłóż masę owsianą, wyrównaj wierzch. Piecz ok. 30 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia, a następnie pokrój na niewielkie prostokąty.Smacznego :)