Wykonanie
Macie ochotę na gołąbki a nie chce się Wam stać przy garach i robić. Mam świetne rozwiązanie. Smakują jak normalne a ile mniej pracy :)
Składniki :średnia główka
kapusty2
torebki ryżujajkobułka tarta300 g
mięsa mielonegokoncentrat pomidorowyokoło 150 g
margaryny + do końcowego smażenia
sól,
pieprzMargarynę roztapiamy w rondelku.
Kapustę szatkujemy, wrzucamy do rądla. Podsmażamy do miękkości pamiętając o częstym mieszaniu.W tym samym czasie wstawiamy
ryż, gotujemy na sypko. Mielone wrzucamy na patelnię z tłuszczem, przyprawiamy
solą,
pieprzem. Smażymy.Podsmażoną ostudzoną
kapustę,
ryż,
mięso,
jajko wrzucamy do miski chwilę wyrabiamy. Dodajemy koncentrat, ilośc zależy od naszych upodobań jak również od firmy jaką używamy. Całość jeszcze doprawiamy
solą i
pieprzem.Z masy lepimy gołąbki ( tak jak mielone ), wielkość zależy od nas. Obtaczamy w
bułce tartej, smażymy chwilę na rozgrzanej
margarynie, do złotego koloru.Smacznego:)