Ach gołąbki....moja babcia i teściowa robią najlepsze pod słoncem, ja staram się im dorównać :)Składniki:500g mięsa mielonegoduża kapusta200g ugotowanego ryżu1 jajkosólpieprzkoncentrat pomidorowy1 cebula2 łyżki masła lub margaryny1 kostka rosołowa ( wiem, że niezdrowa ale tu mały wyjątek)500ml wodyPrzygotowanie:Mięso mieszamy z ugotowanym i ostudzonym ryżem, dodajemy jajko, sól i pieprz do smaku.Kapustę parzymy we wrzątku, oddzielamy pojedyńcze liscie.Na każdy listek kapusty nakładamy porcję farszu. Zawijamy.W wysokim garnku roztapiamy masło lub margarynę, na które układamy gotowe gołąbki.Cebulę kroimy w kostkę. Posypujemy ułożone w garnku.Z wody i kostki rosołowej robimy bullion.Na goląbki kładziemy pół słoiczka koncentratu pomidorowego ( jesli lubicie więcej, można dodać więcej). Całość zalewamy przygotowanym bulionem.Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem ok 40 minut.Smacznego :)