Wykonanie
Smaczny, soczysty, aromatyczny, z pyszną chrupką skórką. Jedyne co bym dodała to podczas pieczenia opruszyłabym go
przyprawą do kurczaka lub
vegetą. Przepis z książki " Letnie przysmaki z grilla " Louise Pickford
Składniki :2 ćwiartki z
kurczaka4 łyżki
oliwy z pierwszego tłoczenia1 łyżka
soli2 łyżki posiekanego świeżego
majeranku ( dałam suszony )sok z 1
cytrynypieprzOliwę,
majeranek,
sok z cytryny,
sól,
pieprz mieszamy razem. Wkładamy
kurczaka, marynujemy 2 godz. przed włożeniem go na grill.Po tym czasie kładziemy
kurczaka na średnio nagrzany grill. Grilujemy go z obu stron przez około 30- 40 minut, długość zależy od wielkości ćwiartek więc należy kontrolować grilowanie. Same pałki czy skrzydełka grilują sie bardzo szybko.Smacznego :)