Wykonanie
SkładnikiCiasto:20 dag
mąki15 g świeżych
drożdży1 łyżeczka
cukru3/4 szklanki
wody1 łyżeczka
soli1 łyżka
oliwyczosnek granulowany,
zioła prowansalskieDodatki:1
ogórek kiszony2
pomidorki3
pieczarkiser żółtysłodka paprykazioła prowansalskieSos pomidorowy:2 łyżki
przecieru pomidorowego1 łyżka
ketchupusól,
pieprz,
chilizioła prowansalskieDrożdże rozpuścić w wodzie, dodać
cukier. Wymieszać z
mąką i przyprawami, dodać
sól i
oliwę, po czym wyrobić ręką na jednolite ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Ciasto przełożyć na stolnicę, rozwałkować, wycinać szklanką okrągłe placuszki i układać je na wyłożonej pergaminem blaszce.Składniki sosu wymieszać i posmarować każdy placuszek.
Ogórka,
pomidory i
pieczarki pokroić w plasterki i układać na placuszkach.Każdy placuszek posypać startym
żółtym serem,
słodką papryką i
ziołami prowansalskimi.Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni.Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL