ßßß
SKŁADNIKI:CIASTOmąka 500 gsól 2 łyżeczadrożdże 2 łyżeczkioliwa z oliwek 3 łyżkiwoda ciepła ok 200 mlFARSZboczek gotowany 200gpieczarki ok 5 sztser żółty tarty 150 gpomidory 4 sztsólpieprzPRZYGOTOWANIE:Mąkę przesiewamy łączymy z solą i drożdżami.. Dolewamy 3 łyżki oliwy z oliwek. Mieszamy. Następnie cały czas ugniatając dodajemy po trochu ciepłej wody . Ciasto powinno być elastyczne i z łatwością odchodzić od ręki. Pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. ok 1 godzinki. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. W tym czasie sparzamy pomidory zanurzając na minutę w gotującej się wodzie.. Po minucie przekładamy do zimnej wody, skórka powinna sama odejść. Pomidory kroimy w drobna kostkę, przekładamy do garnuszka i dusimy pod przykryciem ok 10 minut po tym czasie dodajemy 1 łyżeczkę przecieru pomidorowego, odrobinę soli i pieprzu i blendujemy. Rozgrzewamy piekarnik do temp 180 stopni. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na placek grubości ok 1 cm, jeżeli nam się uda to rozwałkować w kształt prostokąta. Boki ciasta zawijamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 6 minut. Po tym czasie wylewamy sos na lekko podpieczone ciasto. układamy pokrojony w plastry boczek, pieczarki i posypujemy sporą ilością żółtego startego sera . wstawiamy do piekarnika i pieczemy 25 minut. Smacznego:)