Wykonanie
Ciasto:25 dag
mąki15 g świeżych
drożdży1 łyżeczka
cukru3/4 szklanki
wody1 łyżeczka
soli1 łyżka
oliwyczosnek granulowany,
zioła prowansalskieDodatki:20 dkg
pieczarek1
cebulaser żółtysłodka paprykaSos pomidorowy:2 łyżki
przecieru pomidorowego1 łyżka
ketchupusól,
pieprzchili suszone, mielona
papryka ostrazioła prowansalskieSposób przygotowania
Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać
cukier. Wymieszać z
mąką i przyprawami, dodać
sól i
oliwę, po czym wyrobić ręką na jednolite ciasto. Odstawić do wyrośnięcia.Ciasto przełożyć na stolnicę i rozwałkować. Szklanką wyciąć placuszki, którymi następnie wyłożyć posmarowane
olejem foremki do babeczek. Składniki sosu wymieszać i rozsmarować na cieście.
Cebulę zeszklić na rozgrzanym
oleju, dodać pokrojone
pieczarki i smażyć do odparowania
wody. Doprawić
pieprzem,
solą,
ziołami prowansalskimi i
słodką papryką. Tak przygotowane
pieczarki nałożyć na babeczki. Wierzch posypać tartym
żółtym serem i
słodką papryką.Piec 30 minut w temp. 180-200 stopni. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL