Rybka na chińskich ryżu

nazwa

Wykonanie

Czas przygotowania: 45 min.
Orientalne smaki na obiad :)
Składniki
2 kawałki ryby
(u mnie czerniak)
1 woreczek ugotowanego brązowego ryżu
garść grzybów mun
100 g pieczarek
1/2 puszki groszku
1 nieduża cebula
sos sojowy
sos teryiaki
sos chili-czosnkowy
sól, pieprz
olej arachidowy
Sposób przygotowania
Grzyby mun namoczyć. Rybkę skropić sosami, odstawić do lodówki na pół godziny.
Cebulę pokroić w piórka. Zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone pieczarki, a kiedy woda odparuje pokrojone w paseczki grzyby mun i groszek. Podsmażyć kilka minut. Wsypać ryż, dodać łyżkę sosu sojowego i 3 łyżki sosu teryiaki. Podsmażyć 5 minut. Doprawić do smaku.
Rybę usmażyć na patelni grillowej. Ułożyć na porcji ryżu. Smacznego :)
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/chinska_ryba.htm