Wykonanie
            Składniki:- 1 opakowanie 
makaronu ryżowego (wstążki)- 1/2 szklanki mrożonego 
groszku- 250g 
mięsa mielonego- 1 
marchewka- 1 mała 
cebula- 5 
pieczarek- 6 łyżek 
sosu sojowego- szczypta 
chilli- 1 płaska łyżeczka 
miodu- kilka 
pomidorów koktajlowych- 
sól i 
pieprz- 
olej do smażeniaSposób przygotowania:1. 
Marchewkę ścieramy na dużych oczkach, 
pieczarki kroimy w małe plasterki, 
pomidory na połówki, 
cebulę szatkujemy.2. Na 
oleju podsmażamy 
cebulę, następnie dodajemy 
mięso mielone, chwile smażymy, później dodajemy 
pieczarki, 
pomidory i 
marchewkę, smażymy do miękkości. Pod koniec dodajemy mrożony 
groszek.3. 
Sos sojowy mieszamy z 
miodem i 
papryką, dodajemy do smażonego 
mięsa, mieszamy, przyprawiamy 
solą i 
pieprzem.4. 
Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i dodajemy do 
mięsa z warzywami, chwilę smażymy, delikatnie mieszając.
