ßßß
Cookit - przepis na Botwinka
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Botwinka
Składniki
Marchew
Pietruszka
Seler
Pory
Botwinka
Koperek
Jogurt
Śmietana
Vegeta
Cukier
Sok z cytryny
Sól
Pieprz
Jajko
Wykonanie
Składniki:porcja rosołowa lub kość schabowa1
marchewka
1
pietruszka
kawałeczek
selera
listek
pora
2 pęczki
botwinki
pęczek
koperku
jogurt
lub
śmietana
do zabielenia1 łyżeczka
vegety
pół łyżeczki
cukru
sok z cytryny
sól
,
pieprz
opcjonalnie
jajka
Sposób przygotowania
Mięso
na
wywar
zalać
wodą
, zgotować, zebrać szumowiny, dodać
włoszczyznę
i gotować na małym ogniu przez około pól godziny.
Potem
wyjąc wszystko z
wywaru
.
Buraczki
pokroić razem z łodygami i listkami i podsmażyć na niewielkiej ilości
oliwy
. Gdy zmiękną dodać do
wywaru
. Dodać posiekany
koperek
, a następnie przyprawić
vegetą
,
cukrem
i
sokiem z cytryny
. Zabielić
jogurtem
i doprawić do smaku
solą
i
pieprzem
. Przed podaniem można posypać
koperkiem
oraz podać z zupę z ugotowanymi na twardo
jajkami
. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:
http://czarrnaodkuchni.cba.pl/botwinka.htm
Przepisy powiązane
Botwinka
Botwinkowa
Śledzie w porach i marchewce
Kremowa zupa pomidorowa z ryżem
Zupa koperkowa z kluskami lanymi
Składniki powiązane (0)