ßßß
Cookit - przepis na Zupa koperkowa z kluskami lanymi
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa koperkowa z kluskami lanymi
Składniki
Wywar z rosołu
Kostka rosołowa
Marchew
Pietruszka
Seler
Pory
Sól
Pieprz
Koperek
Śmietana
Jajko
Mąka
Wykonanie
Pyszna i prosta w przygotowaniu zupa. Można ją zabielać
śmietaną
lub nie, jak kto woli :-)Składniki:2 litry
wywaru z rosołu
:porcja rosołowa
kostka rosołowa
marchew
pietruszka
seler
por
sól
,
pieprz
duży pęczek
koperku
śmietana
dwa
jajka
+
mąką
(na kluski)Wykonanie:Ugotować
wywar
rosołowy na porcjach z
kurczaka
, dodając
włoszczyznę
i
przyprawy
. Kiedy jarzyny nam zmiękną, dodać posiekany
koperek
. Zagotować i na koniec zaprawić zupę
śmietaną
.
Jajka
i
mąkę
razem roztrzepać i posolić, masa musi
mieć
konsystencję gęstej
śmietany
. Następnie lać cienkim strumykiem na gotującą się zupę. W ten sposób powstaną nam lane kluski. Zagotować i gotowe.Smacznego :-)
Źródło:
http://agattek.blox.pl/2012/06/Zupa-koperkowa-z-kluskami-lanymi.html
Przepisy powiązane
Zupa szczawiowa
Zupa szczawiowa
Zupa szczawiowa
Zupa szczawiowa
Zupa szczawiowa
Składniki powiązane (0)