ßßß Cookit - przepis na *pieprz

*pieprz

nazwa

Wykonanie

Niezwykle aromatyczne , rozpływające się w ustach pstrągi...
SKŁADNIKI :
* pstrągi
* czosnek - 1/2 ząbka do każdej ryby
* 1 pęczek natki pietruszki
1 pęczek koperku
* oliwa z oliwek * sól
*pieprz
WYKONANIE :
1. Ryby wypatroszyć, umyć i osuszyć.
2. Przygotować farsz : posiekać natkę pietruszki i koperek oraz czosnek przecisnąć przez praskę
3. Na folię aluminiową wylać odrobinę oliwy z oliwek. Położyć na niej rybę oprószona wcześniej z zewnątrz solą i pieprzem.
4. Rozchylić brzuszek - który też solimy i pieprzymy. Następnie włożyć kawałeczki masła, czosnek oraz po jednej łyżce posiekanej natki pietruszki i koperku.
5. Zawinąć w folię, ułożyć na blachę - te same czynnoś ci powtórzyć z kolejnymi rybami.
6. Włożyć do piekarnika nastawionego na 200 stopni i piec tak przez ok 15 minut, po czym rozchylić folię i wstawić ryby do piekarnika na kolejne 15 minut.
Źródło:http://deliciouseating.bloog.pl/id,340124961,title,Pstrag-pieczony-w-folii,index.html