Niezwykle aromatyczne , rozpływające się w ustach pstrągi...SKŁADNIKI :* pstrągi* czosnek - 1/2 ząbka do każdej ryby* 1 pęczek natki pietruszki1 pęczek koperku* oliwa z oliwek * sól*pieprzWYKONANIE :1. Ryby wypatroszyć, umyć i osuszyć.2. Przygotować farsz : posiekać natkę pietruszki i koperek oraz czosnek przecisnąć przez praskę3. Na folię aluminiową wylać odrobinę oliwy z oliwek. Położyć na niej rybę oprószona wcześniej z zewnątrz solą i pieprzem.4. Rozchylić brzuszek - który też solimy i pieprzymy. Następnie włożyć kawałeczki masła, czosnek oraz po jednej łyżce posiekanej natki pietruszki i koperku.5. Zawinąć w folię, ułożyć na blachę - te same czynnoś ci powtórzyć z kolejnymi rybami.6. Włożyć do piekarnika nastawionego na 200 stopni i piec tak przez ok 15 minut, po czym rozchylić folię i wstawić ryby do piekarnika na kolejne 15 minut.