Jaja faszerowane aksamitną pastą z żółtek, wyjątkowym w smaku łososiem ułożonym w kształt różyczek oraz wykwintnym kawiorem to smaczna i pięknie prezentująca się przystawka zarówno na święta jak i przyjęcia a także jako element kolacji lub śniadania.Jaja Faszerowane z Łososiem Wędzonym i Kawiorem (Różyczki) - Składniki: (na ok. 10 połówek faszerowanych jaj)5 jajekok. 100-150 g wędzonego łososiakawiorsałata strzępiasta1,5 łyżki majonezusólpieprzszczypiorek (opcjonalnie)Wszystkie jajka gotujemy na twardo.Następnie przekrawamy je na pół i wyjmujemy żółtka. Żółtka ucieramy z majonezem oraz szczyptą soli i pieprzu (możemy także je zmiksować). Powstałą pastą faszerujemy jajka.Plastry łososia wędzonego tniemy na pasy o szerokości ok. 3-4 cm, a następnie zwijamy je w rulon tworząc kształt różyczki. Do każdego jajka "wbijamy" ruloniki łososia. Następnie wykładamy po niewielkiej ilości kawioru i dekorujemy sałatą.Całość możemy dodatkowo posypać szczypiorkiem.