Wykonanie
Z takim śniadaniem dzień nie może być zły, prawda? Jego zrobienie nie zajmuje więcej czasu niż tradycyjnych kanapek, a jemy przecież również oczami. Sama przyjemność!porcja na 4 grzanki2
kajzerki4
jajka4 plasterki
wędzonego łososiamasłoulubiona
sałatagruby
szczypioropcjonalnie odrobina
kawiorusól,
pieprzKajzerki przekroić na pół, posmarować
masłem i wstawić na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni. W tym czasie rozgrzać patelnię, rozpuścić
masło i usmażyć
jajka sadzone - uważać żeby
żółtko się nie rozlało. Wyjąć grzanki, nałożyć
sałatę,
łososia a na to delikatnie
jajko. Całość lekko posolić i oprószyć
pieprzem, ewentualnie dodać
kawior (kupiłam
maleńki słoiczek za 6 zł więc odrobina luksusu w rozsądnej cenie). Na koniec posypać posiekanym
szczypiorem. Uwaga
żółtko się rozlewa :) wycieramy z talerzyka końcówką grzanki, co by nic się nie zmarnowało :)