Wykonanie
Czasami, gdy mam ochotę na bardziej wykwintne śniadanie, serwuję takie faszerowane
jajka z
łososiem.Są bardzo łatwe a do tego pięknie się prezentują.O smaku nie wspomnę.. pychota!SKŁADNIKI:6 jajopakowanie
łososia wędzonego1 duża łyżka
majonezusólpieprzliście
sałaty do ozdobyWYKONANIE:1.
Jaja gotujemy na twardo.2.
Łososia dzielimy na małe paseczki (12) i zwijamy w małe ruloniki3. Ugotowane
jaja kroimy na pół. Delikatnie wyjmujemy
żółtka do jednej miski.
Żółtka rozgniatamy widelcem i przyprawiamy
solą,
pieprzem i
majonezem.4. Delikatnie, małą łyżeczką nakładamy farsz z powrotem do naszych łódek-
białek.Na czubek wbijamy ruloniki z
łososia.5.
Jajka układamy na liściach
sałaty.
Smacznego!Pani M.P.S. Przepraszam za dość nierówne napisy na zdjęciach.. Ćwiczę :)