ßßß Cookit - przepis na Jaja Faszerowane z Łososiem Wędzonym i Kawiorem (Różyczki)

Jaja Faszerowane z Łososiem Wędzonym i Kawiorem (Różyczki)

nazwa

Wykonanie

Jaja faszerowane aksamitną pastą z żółtek, wyjątkowym w smaku łososiem ułożonym w kształt różyczek oraz wykwintnym kawiorem to smaczna i pięknie prezentująca się przystawka zarówno na święta jak i przyjęcia a także jako element kolacji lub śniadania.
Jaja Faszerowane z Łososiem Wędzonym i Kawiorem (Różyczki) - Składniki: (na ok. 10 połówek faszerowanych jaj)
5 jajek
ok. 100-150 g wędzonego łososia
kawior
sałata strzępiasta
1,5 łyżki majonezu
sól
pieprz
szczypiorek (opcjonalnie)
Wszystkie jajka gotujemy na twardo.
Następnie przekrawamy je na pół i wyjmujemy żółtka. Żółtka ucieramy z majonezem oraz szczyptą soli i pieprzu (możemy także je zmiksować). Powstałą pastą faszerujemy jajka.
Plastry łososia wędzonego tniemy na pasy o szerokości ok. 3-4 cm, a następnie zwijamy je w rulon tworząc kształt różyczki. Do każdego jajka "wbijamy" ruloniki łososia. Następnie wykładamy po niewielkiej ilości kawioru i dekorujemy sałatą.
Całość możemy dodatkowo posypać szczypiorkiem.
Źródło:http://www.slodkastrona.com/2015/05/jaja-faszerowane-z-ososiem-wedzonym-i.html