Wspaniała i bardzo zdrowa sałatka dla sportowców (nie tylko) :) z dużą ilością białka.Składniki:1 garść młodych liści sałat1 jajko ugotowane na pół miękko120 gr filetu z łososiasólpieprz1 łyżeczka masłasok z 1/2 cytryny2 łyżki groszku z puszkiSkładniki na sos:1 łyżka majonezu2 łyżki soku z cytrynysólpieprz1 łyżeczka miodu1 łyżeczka musztardyWszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy.Łososia skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Na górę kładziemy masło i zawijamy w folie aluminiową. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku (180 st. C) przez około 12-15 minut. Na talerzu kładziemy sałatę, groszek, na środku jajko przekrojone na 1/2, oprószamy delikatnie solą. Nasz gotowy filet z łososia dzielimy na cząstki i kładziemy na talerzu wszytsko polewamy sosem.