Wykonanie
Danie w sam raz dla miłośników
brokułów, które jest świetną alternatywą dla dań
mięsnych. Smakują pysznie , a ich wykonanie jest banalnie proste . Dla urozmaicenia można do nich dodać swoje ulubione składniki .
składniki na 8 kotletów1 duży
brokuł1
cebula1
jajko8 łyżek
kaszy manny1/2 szklanki
bułki tartejczarny pieprzsólłyżka
masłaolej do smażeniaprzepisPodzielonego na mniejsze różyczki
brokuła gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy.
Cebulę drobno siekamy. Na rozgrzanym
maśle rumienimy
cebulę, od czasu do czasu mieszamy .Przestudzone
brokuły rozgniatamy widelcem i przekładamy do miski , dodajemy zrumienioną
cebulkę,
jajko oraz
kaszę manną , doprawiamy
solą i
pieprzem i dokładnie mieszamy.Z masy brokułowej formujemy kotleciki i panierujemy je w
bułce tartej.Kotlety smażymy na rozgrzanym
oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotleciki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku .