Kotleciki/placuszki, które można zrobić na obiad lub na kolację. Najlepiej smakują na ciepło z dodatkiem sosu i surówki.Przepis z książki A. Czelej "Jesień w kuchni pięciu przemian", zmodyfikowany.3 łyżki bułki tartej3/4 szklanki świeżych grzybów leśnych (lub pieczarek)1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej1 jajko1/2 cebuliszczypta pieprzusól do smaku1 łyżka natki pietruszkiolej do smażeniaPodgotowane grzyby oraz posiekaną drobno cebulę zeszklić na oleju.Po lekkim przestudzeniu dodać kasze jaglaną i zmiksować blenderem.Do miski wsypać bułkę tartą, następnie dodać zmiksowaną masę grzybową, jajo, pieprz, sól, posiekaną natkę pietruszki i dobrze wymieszać.Z masy formować niewielkie kulki i obtaczać w bułce tartej. (Ja kładłam masę na patelnię łyżką bez obtaczania, formując placuszki).Smażyć na oleju lub na oliwie .