ßßß
Cookit - przepis na KURCZAK POD MUSZTARDOWĄ SKORUPKĄ
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
KURCZAK POD MUSZTARDOWĄ SKORUPKĄ
Składniki
Piersi z kurczaka
Oliwa z oliwek
Białko
Musztarda
Otręby
Sól
Pieprz
Szczypiorek
Wykonanie
Przeglądałam sobie filmiki z kotlet.tv dla pobudzenia apetytu :D i zatrzymałam się na drobiowej zapiekance. W oryginale
kurczak
jest pod pierzynką, ale z
otrębami
wyszła skorupka, trochę jakby
kurczak
schował się pod cienkim
otrębowym
plackiem - pycha!
(Dukan, faza I)składniki na 2-3 porcje:- podwójna
pierś z kurczaka
- odrobina
oliwy
- 1
białko
- 1 łyżka
musztardy
- 3 łyżki
otrębów
(2 owsianych, 1 pszennych)-
sól
i
pieprz
-
szczypiorek
Kurczaka
oczyścić, pokroić w mniejsze kawałki. Niedużą foremkę żaroodporną posmarować
oliwą
, wyłożyć kawałki
kurczaka
i posypać je
solą
i
pieprzem
.
Otręby
zmielić,
białko
ubić. Wymieszać
otręby
z
białkiem
,
musztardą
i szczyptą
pieprzu
. Przykryć
musztardową
masą
kurczaka
. Piec ok. 30 minut w temp. 180°C. Podawać posypane
szczypiorkiem
.
Źródło:
http://redandpale.blox.pl/2010/08/Kurczak-pod-musztardowa-skorupka.html
Przepisy powiązane
Pierś kurczaka z sobrasada
Sałatka z kaszy bulgur z burakiem i kurczakiem.
Dziś na obiad....kotlet "odchudzony"
Szaszłyki z kurczaka z cukinią
Pasta kanapkowa z wątróbek gęsich / drobiowych
Składniki powiązane (0)