Wykonanie
Nie lubię typowych kotletów, poza tym dzisiaj żyję w ogóle bezmięsnie (nawet na śniadanie
jadłam kanapki z
żółtym serem,
ogórkiem,
pomidorem i piklami -
zero wędliny etc). Zrobiłam planowane od kilku dni kotleciki jajeczne. Kotleciki, bo wyszły bardzo malutkie. Większe się rozpadały jak chciałam je obtoczyć w
bułce tartej. Do tego
ziemniaki i
sałatka (a właściwie surówka) z
pomidorów z
cebulą.KOTLETY Z
JAJEKskładniki:- 6
jajek ugotowanych na twardo- 2 surowe
jajka- 1 namoczona
bułka- ok.1 łyżki
masła-
sól,
pieprz (i ewentualnie inne
przyprawy)- dużo
szczypiorku-
bułka tartaJajka posiekać czy rodziabać widelcem, wymieszać z
przyprawami, surowym
jajkiem, odcisniętą
bułką,
masłem i
szczypiorkiem, ewentualnie dosypać
bułki tartej jeśli masa będzie za rzadka (moja była) Robić takie kotleciki jak mielone , obtoczyć w
bułce tartej i smażyć z obu stron (ja smażyłam z 4, bo mi jakoś dziwnie te kotleciki wyszły i się po bokach nie chciały usmażyć)Jak już
pisałam, do tego
ziemniaki polane tym, co zostało na patelni plus...SURÓWKA (VEL.
SAŁATKA) POMIDOROWAskładniki:- 5
pomidorów- 1
cebula-
sól,
pieprzPomidory drobno pokroić,
cebulę poszatkować, otrzeć łzy ;) posypać
solą i
pieprzem, odstawić na jakieś 0,5h.
źródło: forum wizaz.pl