ßßß Cookit - przepis na Ciasto czekoladowo-miętowe ze szpinakiem -bez jajek

Ciasto czekoladowo-miętowe ze szpinakiem -bez jajek

nazwa

Wykonanie

Tajemnicze, bo dopiero po pierwszym kęsie poczujemy aromat mięty. Apetycznie ciemne, lekko błyszczące i bardzo wilgotne. Szpinak sam w sobie jest niewyczuwalny, nadaje ciastu ciekawą strukturę. A smakiem przypomnia święta. Do tego jeszcze tylko czekoladowy sos lub bita śmietana...
Składniki:
3 filiżanki mąki pszennej, średniej wielkości
2 filiżanki cukru
1/2 filiżanki ciemnego kakao
2 łyżeczki sody
1 łyżeczka soli
2 filiżanki gorącej wody
3/4 filiżanki oleju
2 łyżki octu
75 g młodego szpinaku
aromat miętowy
Szpinak zalać wrzątkiem, zmiksować na gładką pastę. W misce wymieszać suche składniki, do szupinku dodać mokre, wymieszać razem. Przelać do tortownicy, piec 30- 35 minut w 180 stopniach. Smacznego!
Źródło:http://waniliowakuchnia.blogspot.com/2012/06/czekoladowo-mietowe-ciasto-bez-jajek.html