Wykonanie
Tajemnicze, bo dopiero po pierwszym kęsie poczujemy aromat
mięty. Apetycznie ciemne, lekko błyszczące i bardzo wilgotne.
Szpinak sam w sobie jest niewyczuwalny, nadaje ciastu ciekawą strukturę. A smakiem przypomnia święta. Do tego jeszcze tylko
czekoladowy sos lub
bita śmietana...
Składniki:3 filiżanki
mąki pszennej, średniej wielkości2 filiżanki
cukru1/2 filiżanki ciemnego
kakao2 łyżeczki
sody1 łyżeczka
soli2 filiżanki gorącej
wody3/4 filiżanki
oleju2 łyżki
octu75 g młodego
szpinakuaromat
miętowySzpinak zalać wrzątkiem, zmiksować na gładką pastę. W misce wymieszać suche składniki, do szupinku dodać mokre, wymieszać razem. Przelać do tortownicy, piec 30- 35 minut w 180 stopniach. Smacznego!