ßßß Cookit - przepis na Wilgotne ciasto czekoladowe- bez jajek

Wilgotne ciasto czekoladowe- bez jajek

nazwa

Wykonanie

Znaczne wilgotiesze od biszkoptu, łatwiejsze w przygotowaniu, bo wystarczy tylko wymieszać 2 rodzaje składników. Gotowy wypiek możemy zjeść przełożony dżemem lub jako ciasto mleczna kanapka, z kremem ze śmietanki i mascarpone.
Składniki:
3 filiżanki mąki pszennej
2 filiżanki cukru
1/2 filiżanki ciemnego kakao
2 łyżeczki sody
1 łyżeczka soli
2 filiżanki gorącej wody
3/4 filiżanki oleju
2 łyżki octu
1 łyżka kawy rozpuszczalnej, granulowanej
W misce wymieszać wszystkie suche składniki. W drugiej połączyć wodę, kawę, olej, ocet i aromat waniliowy. Wymieszać oba rodzaje składników. Ciasto przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego!
Źródło:http://waniliowakuchnia.blogspot.com/2012/05/wilgotne-ciasto-czekoladowe-bez-jajek.html