Wykonanie
To pyszne, puszyste i oczywiście bardzo łatwe ciasto. Ten smakołyk nie ma w swoim składzie
jajek co też uważam za spory plus. Nada się ono gdy w lodówce świeci pustkami lub gdy ktoś ze względów na nietolerancję nie mogą jeść
jajek. Dzięki dodatkowi
octu ciasto jest bardzo pulchne.Inspiracja od Alebabki .
Składniki:3 szk
maki pszennej2 szk
cukru1/2 szk ciemnego
kakao (przez pomyłkę dałam 1/2 łyżki:)2 łyżeczki
sody1 łyżeczka
soli2 szk gorącej
wody3/4 szk
oleju2 łyżki
octu1 łyżka
kawy rozpuszczalnejaromat waniliowy/esencja waniliowadowolne
owoce - dałam garść
truskawekSkładniki mokre z
cukrem umieścić i wymieszać w jednej misce. W drugiej składniki suche. Połączyć wszystko razem. Przełożyć do natłuszczonej blachy. Ułożyć
owoce. Piec w temp. 180st. C przez 40-50min do suchego patyczka.Smacznego:)